Westerduin Talent Traineeships

Nieuwsbericht

Hoe belangrijk leren en ontwikkelen is

08-03-2019

Hoe belangrijk leren en ontwikkelen is

Wat voor werk doe jij nu? En wil je dit over een jaar of 10 nog steeds doen? Veel mensen stellen deze vraag aan zichzelf en jij misschien ook wel…

Je kunt de droom hebben om iets totaal anders te gaan doen, de wens om de beste te worden in je vak of misschien hoop je wel dat alles gewoon lekker stabiel blijft en dat je dit werk tot je pensioen kunt blijven doen. Wat jouw wens ook is; ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen; namelijk dat het belangrijk is dat je je blijft ontwikkelen.

Waarom? Tegenwoordig verandert alles ontzettend snel. Denk maar eens aan hoe snel de ontwikkeling is gegaan met het internet en de mobiele telefoon. Ik kan me nog heel goed herinneren dat we Snake speelden op onze mobiele telefoon of dat we moesten internetten via de telefoonlijn. En de veranderingen gaan nog steeds door. Kennis veroudert snel en daarom is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en nieuwe kennis op doet. Zo leer je mee te bewegen met die veranderingen.

Tegelijkertijd is de arbeidsmarkt nu behoorlijk krap. Dat betekent dat er weinig mensen werkloos zijn, terwijl er juist wel veel vacatures zijn. Hierdoor kijken bedrijven vaak wat minder kritisch naar de opleidingen en kennis. Maar herinner jij je nog dat het ook anders kan? Een jaar of 5 terug waren er veel meer mensen werkloos en was het heel moeilijk om een baan te vinden. En ik wil je niet bang maken, maar er gaat ook vast wel weer zo’n periode komen. Hoe fijn is het dan als je al hebt geïnvesteerd in jezelf en dat je boven de rest uitsteekt die dit niet heeft gedaan?

Natuurlijk hoef je niet helemaal alleen hierover na te denken. Als Westerduin helpen wij je graag! We hebben een scholingsbudget voor jou beschikbaar en hopen ook dat je deze actief in wilt zetten voor jouw ontwikkeling. Wij denken natuurlijk met je mee en kunnen jou adviezen geven, maar we vinden het ook fijn dat je zelf het initiatief durf te nemen en dat je met ons meedenkt. Belangrijk is dat we samen een plan maken waar jij je goed bij voelt én waarbij jij voelt dat je ervan kan groeien.

Kom eens een kop koffie drinken bij ons op de vestiging. Dan gaan we samen met jou kijken naar de mogelijkheden.

En oja, leren heeft niet alleen te maken met een opleiding in je werkgebied. Je kunt ook leren op persoonlijk gebied. Bijvoorbeeld hoe je goed gesprekken kunt voeren, hoe je mensen moet aansturen, hoe je omgaat met persoonlijke situaties of hoe je een ander kan helpen. Ook dat is ontwikkelen! En heel stiekem vind ik die ontwikkeling zelf het mooist; je hebt er namelijk voor de rest van je leven iets aan, welk werk je ook doet. Tof he, dat ontwikkelen!? Ik ben enthousiast, jij ook?