Flexwerker Thuiszorg

Nieuwsbericht

Jessica van Zeijl

08-05-2019

jessica-van-zeijlEen vriendin zei: “Ik ga even langs bij Westerduin Talent en toen ben ik meegelopen. Toen ik het verhaal van campusrecruiter Carolien over werken in de Thuiszorg hoorde, begon ik te twijfelen of dit niet toch ook wat voor mij zou zijn.”

Al een aantal maanden werkt Jessica van Zeijl in de Thuiszorg. Ze is tweedejaars HBO Verpleegkunde student op de Christelijke Hogeschool Ede en werkt daarnaast twee ochtenden in de week bij een thuiszorginstelling. Omdat Jessica Verpleegkunde student is, mag ze als Helpende Niveau 2 werken in de Thuiszorg. Dat betekent dat ze vooral bezig is met mensen wassen, helpen met steunkousen aantrekken en tegenwoordig mag ze ook medicijnen geven. “Het spreekt me erg aan dat dit werk super flexibel is. Ik geef zelf aan wanneer ik beschikbaar ben.” De dag begint om 7.00 uur en het verschilt per keer hoe laat ze klaar is. “Dat maakt het leuk en afwisselend. Soms ben ik om 10.30 uur klaar en soms ben ik om 12.15 uur nog aan het werk.”

Jessica wilde het liefst een bijbaan in het ziekenhuis, maar werkt nu in de Thuiszorg en heeft het daar erg naar haar zin. “Ik had de Thuiszorg nooit echt overwogen, omdat ik dacht dat ik in het ziekenhuis meer zou leren. In het ziekenhuis kan je met verpleegkundigen meekijken en dat kan hier niet. Maar hier heb ik veel meer vrijheid. Ik hoef niet steeds alles af te stemmen met mijn collega’s en ik heb persoonlijk contact met mijn cliënten.”

In eerste instantie was het helemaal niet echt Jessica’s plan om zich te laten bemiddelen door Westerduin Talent. Wel had ze al eens eerder van Westerduin Talent gehoord bij de studentenvereniging Ichtus. “Ik dacht: Misschien moet ik daar maar eens langs gaan, waardoor ik gelijk mee ging toen mijn klasgenootje daar heen ging. Carolien (Campus Recruiter bij Westerduin Talent) vertelde ons alles over werken in de Thuiszorg en toen begon ik twijfelen of de Thuiszorg toch niet ook wat voor mij zou zijn. Mijn klasgenoot kon binnen een paar dagen al aan de slag, maar ik wilde eerst even na denken. Toen ik eenmaal ja had gezegd, kon ik snel op gesprek komen en solliciteren. Ik werd overal goed in begeleid. Zo werd mijn contract stap voor stap uitgelegd en als ik een vraag aan Westerduin Talent heb, hoef ik maar een appje te sturen en dan heb ik heel snel reactie.”

“Mijn advies voor andere studenten die een bijbaan zoeken? Ga iets doen waar je in zou willen leren en waar je nieuwsgierig naar bent. Ik vind het fijn om in de Thuiszorg te werken, omdat ik hier geen stages meer heb tijdens mijn studie. Laat je hierin ook adviseren door iemand die er verstand van heeft. Juist als je het echt niet weet, kunnen de mensen bij Westerduin Talent je adviseren over wat de mogelijkheden zijn.”

Ben je student en wil je een bij- of vakantiebaan in de zorg? Loop eens binnen in lokaal 0.005 in de Christelijke Hogeschool Ede. Dat kan gratis en vrijblijvend!