Tineke Averink

westerduin-talent-down

“Het is heel fijn om met iemand die verstand van de markt heeft een oriënterend gesprek te hebben. Bij Westerduin Talent keken ze echt naar wat bij mij past, wat ik zoek en wat de mogelijkheden zijn. Westerduin Talent staat middenin de maatschappij en weet precies wat er speelt.”

Tineke werkte jaren in de jeugdzorg, maar stapte er even uit toen de transitie van geld voor de zorg van het rijk naar gemeentes ging. Toch ging het, na een aantal jaar uit de zorgbranche te zijn, weer kriebelen. “Ik zag een vacature waar ik enthousiast van werd. Ik solliciteerde en werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarin ik vertelde wie ik ben en wat ik te bieden heb.” Het team van Westerduin Talent zocht uit of er een match was en die bleek er te zijn!

Tineke werkt in de Gehandicaptenzorg in Kesteren. Hier draait ze onregelmatige diensten bij gehandicapte kinderen in de leeftijd van 5-11 jaar met gedragsproblematieken. Door de veelzijdige doelgroep en onregelmatige werktijden is geen dag hetzelfde. “We hebben een vast programma voor ze. Als ze uit de dagopvang komen, hebben we een gezellig drinkmoment. Dan spelen we met de kinderen, of we gaan lekker wandelen of fietsen. Daarna eten we samen en brengen ik ze naar bed. Als ik een ochtenddienst heb, haal ik de kinderen uit bed en ik draai ook diensten in het weekend.”

“Werken in de zorg is heel leuk, maar ook zwaar omdat er een groot personeelstekort is. Ik haal veel energie uit mijn functie en krijg ook energie van mijn collega’s. Wel moet je altijd bewust zijn van dat je makkelijk een stap te veel zet in de zorg, voor de mensen waar je voor werkt, maar ook je personeel. Ik moet daarin altijd zoeken naar de juiste balans.”

“Wat me aanspreekt bij werken via Westerduin Talent, is dat er iemand is die met me mee heeft gedacht over de mogelijkheden en op zoek ging naar een match. En wat nu heel prettig is, is dat wanneer ik een vraag heb, er altijd iemand bereikbaar is om die te beantwoorden. Dat kan heel makkelijk via de app. Ik hoef nooit zinloos te bellen en er staat altijd een jong, flexibel team klaar.”

Wil je werken in de zorg? Of ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden, ook als je geen zorgachtergrond hebt? We denken graag met je mee! Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via 0318 760 460 of che@westerduintalent.nl.